Home » LEMMY opvang NL

1405


Update opvanggezin
Deze knappe jongen is een en al vrolijkheid! Hij vindt honden leuk om mee te spelen en doet niets liever dan zijn mensen knuffelen. Ga je op de bank zitten, dan springt hij er gelijk bij en lebbert je helemaal af. Natuurlijk zien we graag dat Lemmy bij mensen komt die zijn liefde beantwoorden. Baasjes die niet van knuffelen houden, passen niet bij Lemmy. Lemmy komt al als je hem enthousiast roept en laat zich makkelijk aanlijnen. Hij is rustig als hij alleen is (met andere honden) en uitbundig als hij naar buiten mag. Lemmy is een tikkeltje ondeugender dan Richie, hij sleept graag met dingen van stof en weet nog niet het onderscheid tussen speeltjes en spullen van het baasje. Lemmy houdt helaas niet van katten.

Verder heeft Lemmy ook al ons neefje van 12 ontmoet en daar was hij net zo lief tegen als tegen alle andere mensen die hij ontmoet heeft. Zoals altijd moet het gezin al wat  ervaring met honden hebben.

Lemmy komt net uit de shelter, dus moet nog de basisdingen leren als het commando 'zit' . Lemmy heeft aandacht voor zijn mensen en we verwachten dat hij snel zal leren. Wie wordt er blij van deze vrolijke hond?


Beschrijving vanuit de shelter

Lemmy en zijn broers zijn allemaal vrolijke jongens geworden. Ze maken graag contact met mensen en vinden het heerlijk om buiten te spelen. Als ze eenmaal in Nederland zijn, zullen ze wel tijd nodig hebben om te wennen, want simpele dingen die voor ons normaal zijn, zijn voor hun nieuw. Een zusje is inmiddels geadopteerd.

Hoe Lemmy bij RSDR is gekomen

12 oktober 2017 Een straathond had in een tuin pups gekregen. In plaats van moeder en haar pups met rust te laten, hebben ze de pups op een grasgebied gegooid dichtbij de hoofdweg. De moeder is een erg bange, jonge straathond en is eigenlijk zelf nog een baby. Toen RSDR hoorde, wat er gebeurd was, had de moeder al twee van haar pups verstopt en kwam ze terug voor de anderen. Aangezien er mensen stonden te kijken, was ze agressief en aan het blaffen, om haar pups te verdedigen.  Een passerende vrouw schopte de pups weg dus RSDR heeft de pups snel opgepakt en is op zoek gegaan naar de andere pups. Ze vonden de verstopplek van de moeder maar de moeder was daar niet zo blij mee. Aangezien Tysan de andere pups nog steeds vast had, kwam de moeder dreigend op hen af. Ze konden niet anders dan de pups dus weer neer te zetten en hopen dat de moeder ze voor nu veilig zou houden.

Op 13 oktober 2017 lagen de pups ineens voor het asiel, zonder moeder, op een muurtje. Waarschijnlijk heeft de lokale burgemeester (die RSDR al jaren dwars zit) opdracht toe gegeven. Het is namelijk niet de eerste keer dat RSDR heeft gezegd dat ze geen honden of katten meer kunnen opnemen omdat ze vol zitten en dat hij ze dan toch bij de poort laat dumpen. Nederlandse vrijwilligers Hanneke en Olaf kwamen vroeg  aan bij de shelter, omdat ze naar de dierenartsen in Plovdiv gingen en toen vonden ze de kleintjes. 1 Pup was al van de verhoging gevallen, gelukkig was hij niet gewond. Ze zijn nu veilig  in een kennel in de tuin bij het huis van Tony en Diane. De moeder en 1 pup zijn  verdwenen. We hopen dat ze gewoon uit angst zijn weggerend en niet zijn gedood.

moeder/helaas niet gevangen

Monty / Reu

Parker / Reu

Richie / Reu

Hera / Teef