We hebben goed nieuws! Na een lange periode van stilte, kunnen er binnenkort weer honden naar Nederland komen! Mail ons voor meer info.

Home » KOTSI

1262specialcare-43.jpghandicap-45.jpg

geslacht: mannelijk
geboren: 2013
gecastreerd/gesteriliseerd: ja
ras: kruising(onherleidbaar)
grootte:middel
gevaccineerd: ja
gechipt: ja
verblijfplaats: RSDR shelter
plaats: Rudozem
kan bij katten: nee


Beschrijving

Het enige dat deze leuke reu mist, is zijn vierde poot en een eigen thuis. Kotsi loopt op drie poten harder dan de meeste op vier. Hij heeft een jachtinstinct en kiest bij het wandelen rond het asiel graag een wildpaadje of gaat 'zomaar ergens ' van het pad af. Katten wil hij per se achteraan. Auto's ook, dus dat is iets om rekening mee te houden. Met andere honden is hij super. Verder houdt Kotsi van water en knuffelen. Kotsi is gezond en klaar om te gaan. Echt een aanwinst voor een fijn gezin. Bij adoptie mag je zijn naam gerust veranderen want we realiseren ons dat deze Bulgaarse naam in Nederland een beetje vreemd is. 

Hoe Kotsi bij RSDR is gekomen

11 december 2016 kreeg RSDR een bericht met de vraag of ze deze jonge reu konden helpen in een ander dorp. Hij was broodmager en heeft een ernstige gebroken achterpoot. 's 'Avonds is de temperatuur -14 momenteel dus dit reutje met zijn kale vacht moet het heel koud hebben gehad. Hij heeft de naam Kotsi gekregen. De jongen die het bericht stuurde had hem alvast naar een dierenkliniek gebracht waar ze de achterpoot verzorgd hebben. 

16 december 2016 Kotsi is vandaag naar de dierenarts gebracht en er zijn foto's gemaakt. De breuk is heel ernstig, het bot is totaal van elkaar gescheiden. De dierenarts heeft besloten dat het beter is om de poot te amputeren, Kotsi is bij de dierenkliniek gebleven en zijn operatie is ingepland voor maandag 19 december 2016.

27 december 2016 Kotsi is weer terug in de shelter en het gaat heel goed met hem. Hij is niet te stoppen, wil gelijk spelen met de pups. Wat een vrolijk mannetje! Iedereen in de kliniek was ook helemaal verliefd op hem.