We hebben goed nieuws! Na een lange periode van stilte, kunnen er binnenkort weer honden naar Nederland komen! Mail ons voor meer info.

Home » KALANI opvang NL geadopteerd

1159

geslacht: vrouwelijk

geboren: 2013

gesteriliseerd/gecastreerd: ja

ras: kruising (onherleidbaar)

grootte: groot

gevaccineerd: ja

gechipt: ja

verblijfplaats: in NL

Plaats: Hurwenen

kan bij katten: ja

 

Update opvanggezin

Kalani heeft het vreselijk zwaar gehad maar denk maar niet dat ze daar de hele tijd over loopt te treuren. Kalani is niet zo van de slachtofferrol. Ze wil gewoon door en genieten. En dat doet ze! Ze is letterlijk een enorme knuffelbeer en houdt ook van spelen. Ze vindt andere honden erg leuk en katten zijn ook geen probleem. Ze is ook dol op de kinderen. Ze is hartstikke zindelijk en loopt netjes aan de lijn. Ook wordt ze iedere dag mooier en glanzender. Haar vacht had even een grote onderhoudsbeurt nodig en nu doen we iedere dag een stukje. Dat vindt ze helemaal niet erg! Ze kan ook prima even alleen zijn na gewenning en autorijden is ook geen probleem. Kalani is gewoon een heerlijke, makkelijke hond! Wie heeft voor deze vriendelijke reus een gouden mandje klaar staan?

Beschrijving

Na alle ellende die Kalani heeft meegemaakt is nu helemaal haar vrolijke zelf geworden. Ze vindt mensen leuk, is graag bij andere honden en is altijd lief voor de shelter katten.

Kalani is aan haar poten geopereerd, maar heeft nu geen last meer van ze. Ze rent en speelt net als de andere honden en ook is het geen probleem als ze een keer een langere wandeling maakt. Als bonus is haar kennel 's ochtends altijd schoon, dus we verwachten dat ze snel zindelijk kan worden.

Omdat Kalani best groot is en graag buiten is, zoeken we voor haar een huis met tuin.


Hoe Kalani bij RSDR is gekomen

Op 16 september 2016 werd RSDR verteld dat er een moederhond met gebroken pootjes gezien was op een parkeerplaats een paar uur rijden vanaf de shelter. Er werden foto's gestuurd van de pup en haar. De pup was al flink groot en zag er op de foto gezond uit. Toen RSDR op de plek arriveerde, vonden ze Kalani die nauwelijks kon lopen en extreem mager was. Ook had ze verschrikkelijke ontstoken ogen. Er was geen pup te zien, ook niet in de omgeving.  Mogelijk heeft iemand de pup meegenomen. RSDR heeft een vertrouwd persoon gevraagd een oogje in het zeil te houden, indien de pup nog op zou duiken. Kalani's voorpoten waren beiden gebroken en ze heeft overal oude wonden over haar lichaam. Ze zal meerdere operaties nodig hebben om de schade te herstellen maar de dierenarts zal waarschijnlijk wachten totdat zij wat aangesterkt is. RSDR heeft haar meegenomen naar de shelter waar zij een goede maaltijd en drinken heeft gehad, een zachte deken om op te liggen om te rusten en bij te komen van alles wat zij heeft meegemaakt.

update21 september 2016 Kalani is vandaag naar de dierenarts gebracht daar zijn röntgenfoto's gemaakt en bloedtests afgenomen. Haar ene poot is op twee plaatsen gebroken en haar andere op 1 plaats. Kalani heeft het zo goed gedaan ,een lange reis en dan op de tafel bij de dierenarts. Ze is achter gebleven bij de dierenarts want haar weer vervoeren en dan weer terug naar de dierenarts is teveel voor haar. Zij zal als alles goed gaat zaterdag 24 september geopereerd worden.

update 24 september 2016 Kalani is geopereerd aan één van haar poten. Het moest opnieuw gebroken worden en is gezet. De dierenarts zegt dat de wonden en breuken waarschijnlijk al 6 tot 8 weken oud zijn. Zij moet verschrikkelijk gewond zijn geweest omdat er nog steeds open wonden zijn.

Kalani blijft in de kliniek en wordt 24 uur per dag in de gaten gehouden en zal, als zij wat aangesterkt is, weer een operatie krijgen.

update 13 oktober 2016 Kalani, die bijna geen emoties toonde toen we haar vonden, begroette Tony en Diane vandaag enthousiast toen zij op bezoek waren bij de dierenarts. Het is iets meer dan 2 weken geleden dat zij haar eerste operatie heeft gehad. Haar linker poot was op twee plaatsen gebroken en haar voetbotjes verbrijzeld. Haar botten zijn op twee plaatsen vastgezet en vandaag ging het gips eraf. Haar rechterpoot is er slechter aan toe en zal over een paar dagen geopereerd worden.

update 19 oktober 2016. Gisteren heeft Kalani haar tweede operatie gehad. Liam was vandaag bij haar en ze was nog wat verdoofd. De operatie heeft 5 uur geduurd. Er wordt heel erg goed voor haar gezorgd in de kliniek en ze zijn allemaal heel lief voor haar.

update 2-11-2016 Kalani is terug in de shelter na meerdere operaties en het gaat heel erg goed met haar.

Ze gaat graag met Tysan mee voor een kleine wandeling. Ze is zo blij en zo sterk nu. Het was verschrikkelijk haar te zien toen ze gevonden werd... kreupel amper in staat te lopen, emotieloos en nu kwispelend en speels.

update 18-11-2017 Kalani is voor controle terug geweest naar de kliniek en de dierenartsen waren zeer te spreken over haar. Ze moet nog een week rust en dan weer terug voor een check en om het gips te verwijderen.