Home » JASPER(2)

1227

geslacht: mannelijk

geboren: 12 oktober 2016

gecastreerd/gesteriliseerd: ja

ras: kruising(onherleidbaar

grootte: 61 cm

gevaccineerd: ja

gechipt: ja

verblijfplaats: RSDR shelter

plaats: Rudozem


Beschrijving

Hoewel Jasper nog een jonge hond is, is hij niet bijzonder druk. Hij loopt rustig mee aan de lijn, is goed met andere honden en laat zich graag aaien door zijn verzorgers. Voor zijn castratie moest hij in de auto naar de dierenarts en dat heeft hij super gedaan. Omdat Jasper zijn hele leven in de shelter gewoond heeft, heeft hij geen besef van hoe zich te gedragen in een woonhuis. Hij zal net als een pup nog alles moeten leren, wat hij prima kan, honden leren hun hele leven. Ook tijdens de wandeling zal er veel nieuw zijn. Kinderen, fietsen, wandelwagens, dat soort dingen zijn allemaal vreemd voor hem. Bij de shelter heeft hij wel auto's, vrachtwagens, paarden en koeien kunnen zien. Vreemde mensen vindt hij spannend. We zoeken voor Jasper mensen die net als hem een rustige aard hebben en hem op zijn eigen tempo laten wennen en leren vertrouwen.

 

 

Hoe Jasper bij RSDR kwam

Op 8 oktober 2016 werd er een hoogzwanger teefje gebracht bij de opvang, de mevrouw die haar bracht vertelde dat zij een straathond was en binnenkort zou moeten bevallen .  Zij is een bijzonder lief teefje en loopt zelfs al netjes aan de riem, dus of het verhaal van deze mevrouw klopt betwijfelen wij.
4 Dagen later is Topaz het teefje bevallen van 4  gezonde puppies Jasper, Jet, Sapphire en Ruby. Helaas ondanks dat alles goed leek te gaan bleef Ruby achter in groei en ook toen de andere pups de ogen opende bleven ze bij haar gesloten. Ruby is helaas  overleden. 

30 december 2016 kregen wij een bericht van Tony dan helaas 1 van de pups is overleden/ Sapphire werd gisterenavond ineens ziek en is deze morgen overleden, vermoed wordt door de vaccinatie. De andere pups en moeder Topaz maken het goed, maar worden extra in de gaten gehouden.

 

Moeder Topaz