Home » HEIDI(2) opvang NL

1366

geslacht: vrouwelijk

geboren: januari 2016

gesteriliseerd/gecastreerd: ja

grootte: 56 cm

ras: kruising(onherleidbaar)

gevaccineerd: ja

gechipt: ja

verblijfplaats: Nederland

plaats: Schagen


Omschrijving Heidi

Omdat er geen kennels meer beschikbaar zijn, woont Heidi in de staffroom. Daardoor komt ze in contact met heel veel honden die in de shelter door de gangen racen, maar ook met katten die af en toe de staffroom binnen lopen. De staffroom is een centrale plek in de shelter, waar regelmatig mensen inlopen voor een kop koffie of overleg, waar de lunch gegeten wordt en waar de jongens slapen die nachtdienst hebben. Hierdoor is Heidi meer gewend dan de honden die in een kennel zitten en verwachten we dat ze zich in Nederland snel aan zal passen. Heidi loopt goed mee aan de lijn en schrikt niet van passerende auto's. Ze is een heel rustig hondje die even de kat uit de boom kijkt voordat ze naar je toe komt. Kent ze je eenmaal (en dat duurt niet heel lang), dan komt ze graag knuffels halen. Heidi zou prima op haar plek zijn bij rustige mensen of een gezin met wat oudere kinderen die Heidi de ruimte geven als zij die nodig heeft.

Hoe Heidi bij RSDR is gekomen

Vorig jaar wisten we dat deze moeder pups in het bos had gekregen. We konden de pups horen en het leken er veel, maar we hebben ze nooit gezien.

Één pup kwam uiteindelijk naar de vuilnisbakken op zoek naar restjes en kreeg de naam forrest pup van ons. Mam was altijd bang en rende terug naar het bos als we stopten om eten te brengen. Sinds vorig jaar heeft Tony geprobeerd om vrienden met haar te worden.

Een paar maanden geleden besloot ze dat ze vrienden konden worden en ze was altijd heel blij Tony te zien. We besloten toen dat als ze oke was met de jongens van de shelter er een afspraak gemaakt kon gaan worden om haar te laten steriliseren. Pas dan kon ze de rit aan van minimaal 3 uur naar de dierenkliniek in Plovdiv. Het heeft geen zin om dit eerder te doen, het zou teveel stress veroorzaken en het vertrouwen gelijk afbreken wat opgebouwd was.

De laatste keer dat Tony haar zag, was ze zo blij hem te zien dat er  een afspraak werd gemaakt, maar vanaf toen werd ze niet meer gezien en leek ze van de aardbodem verdwenen.

Maar 21 juni verscheen zij ineens bij de opvang en het viel ons op dat zij een flinke gezwollen buik had. Tony wist gelijk dat ze zwanger was en er ruimte voor haar gemaakt moest worden. Dezelfde avond is zij bevallen van 4 gezonde pups, 2 reutjes en 2 teefjes.