Home » GILBERT opvang NL

1368

geslacht: mannelijk

geboren: 22 juni 2017

gesteriliseerd/gecastreerd:  ja

grootte: 55 cm

ras: kruising(onherleidbaar)

gevaccineerd: ja

gechipt: ja

verblijfplaats: Nederland

plaats: Horst


Update opvanggezin november 2018

De laatste dagen maakt Gilbert enorme stappen vooruit. Hij lijkt eindelijk 'geland' te zijn. Hij komt bij me als ik naar hem fluit en vindt het heerlijk om geknuffeld te worden. Hij gaat daarbij zo tegen me aan zitten dat er zoveel mogelijk contact is. Daarbij is het niet erg als er andere honden ook om een aai komen vragen. Gilbert is een hondje dat er echt van zou genieten om naast je op de bank op te krullen, maar ook om samen te gaan wandelen en dan heerlijk spelen op het (omheinde) hondenlosloopveld. Gilbert is baasgericht en gevoelig en is vriendelijk naar bezoek. Een huishouden met kleine kinderen zal nog te druk zijn voor hem, maar in een rustig gezin kan hij zich prima verder ontwikkelen. Gilbert loopt netjes, zonder trekken mee aan de lijn.

 

Update opvanggezin 30 oktober 2018

Gilbert is heel voorzichtig en zachtaardig. Als je recht op hem af loopt vindt hij het soms spannend, omdat hij niet weet wat er van hem verwacht wordt. Ga op je knieën zitten, geef hem wat tijd en hij komt al snel naar je toe. Na een voorzichtige snuffel is het ijs gebroken en komt hij graag bij je knuffelen. Ik noem Gilbert de copycat, hij volgt precies het voorbeeld van een andere hond. Een stabiele andere hond in huis zou hem enorm kunnen helpen.

 


Omschrijving Gilbert

Net als de andere kinderen van Heidi is Gilbert superlief. Hij is goed met mensen en andere honden en zelfs katten zijn geen probleem. Hij is voor een jonge reu best rustig, maar is ook in voor avontuur. Hij gaat graag mee wandelen en wil dan wat extra tijd om te mogen snuffelen.

 

Hoe Gilbert bij RSDR is gekomen

Gilbert is in de shelter geboren, zijn moeder Heidi was een straathond zij leefde in het bos.  Wij hadden haar in 2015 ook al gezien ook toen had zij pups wij hoorde ze in het bos, maar konden ze niet  vinden. Één pup kwam toen uiteindelijk naar de vuilnisbakken op zoek naar restjes en kreeg de naam forrest pup van ons. Heidi was altijd bang en rende terug naar het bos als we stopten om eten te brengen.

Sinds vorig jaar heeft Tony geprobeerd om vrienden met haar te worden, zodat zij gesteriliseerd zou kunnen worden.

Op 21 juni verscheen zij ineens bij de opvang en het viel ons op dat zij een flinke gezwollen buik had. Tony wist gelijk we moeten ruimte voor haar maken ze is zwanger, dezelfde avond is zij bevallen van 4 gezonde pups. 

moeder / Heidi

 

Vegas   / Teef

Benji  /  Reu  

Winnie  /   Teef