Home » COURAGE opvang NL

475specialcare-12.jpghandicap-15.jpg


Update opvanggezin

Wat een lieverd is Courage! Hij is vriendelijk naar iedereen waarmee hij kennis maakt, ook kinderen en hij houdt enorm van knuffelen. Courage is inmiddels acht jaar en is na jaren in een kennel wonen, met weinig tevreden. Hij is blij met alle aandacht die hij krijgt en vindt het heerlijk om in zijn mand lekker op te krullen en te dutten. Courage wil wel graag een tuin, hij vindt het prachtig om op zijn gemakje door de tuin te struinen, snuffelen en soms een sprintje. Ook wandelen vindt hij fijn, hij loopt goed mee aan de lijn, wil wel wat vooruit trekken uit enthousiasme. Voor Courage zijn korte rondjes genoeg. Met zijn leeftijd zijn ook wat ouderdomskwaaltjes gekomen en zijn conditie vraagt om gedoseerd wandelen. Hij is vrij snel buiten adem en kan door artrose last van zijn rug hebben, daar krijgt hij pijnstillers voor. In Nederland is hij helemaal nagekeken en heeft  hij een grondige gebitssanering gehad. Met het ene oog dat hij heeft, ziet hij prima.

Voor Courage zoeken we mensen die hem laten zijn zoals hij is en het genieten van zijn oude dag voorop stellen. Een rustige omgeving in voor Courage het beste en een omheinde tuin is voor hem een 'harde eis'. Wil jij deze kanjer het mooie hondenleven geven waar hij al acht jaar op wacht? Laat het ons weten!

Omschrijving vanuit het asiel

Courage is een mooie, lieve hond. Voor hem zoeken wij een thuis waar hij het enige huisdier is, met baasjes die veel tijd met hem willen doorbrengen. In het asiel is hij een makkelijke hond, vriendelijk tegen alle vrijwilligers. Hij gaat graag mee wandelen en laat zich goed verzorgen, wat best belangrijk is, aangezien hij langharig is en zijn vacht wat tijd en aandacht vereist.


Hoe Courage bij RSDR kwam

2 november 2012 Wat bedoeld was als een gezellig dagje uit werd een reddingsactie voor Courage. Diane ging samen met haar dochter en kleindochter een dagje naar de grotten, 3,5 uur rijden van de opvang. Ze zijn heel vaak gestopt onderweg om volwassen honden en pups te voeren.

Een paar weken daarvoor werd gevraagd of RSDR kon gaan kijken bij pups die verbleven bij een rustplaats vlakbij deze grotten. Diane ging kijken en ze waren er nog. Ze waren doodsbang en de pups vochten met elkaar. Diane is er toen in geslaagd een pup te vangen. Hij had maar één goed oog. Deze dappere pup kreeg de naam Courage. 

Courage is de volgende dag mee genomen naar de dierenarts om te laten kijken naar zijn oogje. Dit bleek zo beschadigd dat de oogbol verwijderd moest worden.