Home » COURAGE opvang NL

475specialcare-12.jpghandicap-15.jpg

geslacht: mannelijk
geboren: ± 22 augustus 2012
gesteriliseerd/gecastreerd: ja
ras: kruising
grootte: 59 cm
gevaccineerd: ja
gechipt: ja
verblijfplaats: opvang NL
plaats: Melderslo
kan bij katten: nee


Omschrijving vanuit de shelter

Courage is een mooie, lieve hond. Voor hem zoeken wij een thuis waar hij het enige huisdier is, met baasjes die veel tijd met hem willen doorbrengen. In de shelter is hij een makkelijke hond, vriendelijk tegen alle vrijwilligers. Hij gaat graag mee wandelen en laat zich goed verzorgen, wat best belangrijk is, aangezien hij langharig is en zijn vacht wat tijd en aandacht vereist.


Hoe Courage bij RSDR kwam

2 november 2012 Wat bedoeld was als een gezellig dagje uit werd een reddingsactie voor Courage. Diane ging samen met haar dochter en kleindochter een dagje naar de grotten, 3,5 uur rijden van de opvang. Ze zijn heel vaak gestopt onderweg om volwassen honden en pups te voeren.

Een paar weken daarvoor werd gevraagd of RSDR kon gaan kijken bij pups die verbleven bij een rustplaats vlakbij deze grotten. Diane ging kijken en ze waren er nog. Ze waren doodsbang en de pups vochten met elkaar. Diane is er toen in geslaagd een pup te vangen. Hij had maar één goed oog. Deze dappere pup kreeg de naam Courage. 

Courage is de volgende dag mee genomen naar de dierenarts om te laten kijken naar zijn oogje. Dit bleek zo beschadigd dat de oogbol verwijderd moest worden.