Home » COURAGE herplaatsing gereserveerd

475specialcare-12.jpghandicap-15.jpg


Deze lieve senior vraagt weinig: een rustig plekje bij iemand op de bank en korte wandelingen, dat is voor Courage het belangrijkst. Courage is super lief en aanhankelijk en kan iemand ongetwijfeld heel gelukkig maken. Wat we voor hem zoeken: één of twee mensen die veel thuis zijn en hem graag aaien als hij bij ze ligt op de bank. Mensen die voor Courage een aparte ruimte hebben (indien dat nodig blijkt) als er bezoek komt. Mensen die geen hele lange wandelingen met hem willen maken, maar vaker korte stukjes lopen en hem vrije uitloop in de tuin geven. En, heel belangrijk, mensen die begrijpen dat Courage pijnstilling nodig heeft. Courage is acht jaar en heeft artrose en HD. Kwaliteit van leven is prioriteit en dat kan alleen met pijnstilling. Supplementen kunnen hem daarnaast ondersteuning geven. Courage krijgt iedere dag een lage dosering pijnstilling en doet het daar boven verwachting goed op. Hij is vrolijk, trekt soms n sprintje, loopt graag zijn korte rondjes, vindt het gezellig als hij visite krijgt en geniet volop van aandacht. Courage loopt netjes aan de lijn zonder trekken. Hij is na gewenning zindelijk. Hij is gewend aan verkeer, is lief voor kinderen (hij kent kinderen van 10 jaar en ouder), tolereert katten en honden. Courage heeft zijn rust en onverdeelde aandacht verdiend, daarom plaatsen we hem in een rustig huishouden zonder kinderen. Een andere hond of kat in huis hoeft geen probleem te zijn, maar de voorkeur gaat uit naar een huishouden zonder andere dieren.

Wil jij deze kanjer het mooie hondenleven geven waar hij al acht jaar op wacht? Laat het ons weten!


Omschrijving vanuit het asiel

Courage is een mooie, lieve hond. Voor hem zoeken wij een thuis waar hij het enige huisdier is, met baasjes die veel tijd met hem willen doorbrengen. In het asiel is hij een makkelijke hond, vriendelijk tegen alle vrijwilligers. Hij gaat graag mee wandelen en laat zich goed verzorgen, wat best belangrijk is, aangezien hij langharig is en zijn vacht wat tijd en aandacht vereist.

 

Hoe Courage bij RSDR kwam

2 november 2012 Wat bedoeld was als een gezellig dagje uit werd een reddingsactie voor Courage. Diane ging samen met haar dochter en kleindochter een dagje naar de grotten, 3,5 uur rijden van de opvang. Ze zijn heel vaak gestopt onderweg om volwassen honden en pups te voeren.

Een paar weken daarvoor werd gevraagd of RSDR kon gaan kijken bij pups die verbleven bij een rustplaats vlakbij deze grotten. Diane ging kijken en ze waren er nog. Ze waren doodsbang en de pups vochten met elkaar. Diane is er toen in geslaagd een pup te vangen. Hij had maar één goed oog. Deze dappere pup kreeg de naam Courage. 

Courage is de volgende dag mee genomen naar de dierenarts om te laten kijken naar zijn oogje. Dit bleek zo beschadigd dat de oogbol verwijderd moest worden.