Home » COURAGE

475

handicap-23.jpg

specialcare-45.jpg

geslacht: mannelijk

geboren: ± 22 augustus 2012

gesteriliseerd/gecastreerd: ja

ras: kruising

grootte: 59 cm

gevaccineerd: ja

gechipt: ja

verblijfplaats: RSDR shelter

plaats: Rudozem


Omschrijving vanuit de shelter

Courage is een mooie, lieve hond. Voor hem zoeken wij een thuis waar hij het enige huisdier is, met baasjes die veel tijd met hem willen doorbrengen. In de shelter is hij een makkelijke hond, vriendelijk tegen alle vrijwilligers. Hij gaat graag mee wandelen en laat zich goed verzorgen, wat best belangrijk is, aangezien hij langharig is en zijn vacht wat tijd en aandacht vereist.

Hoe Courage bij RSDR kwam

2 November 2012. Wat bedoeld was als een gezellig dagje uit werd een reddingsactie voor Courage.

Diane Rowles samen met haar dochter en kleindochter besloten een dagje naar de grotten tegaan op 3,5 uur rijden van de opvang. Ze zijn heel vaak gestopt onderweg om volwassen honden en puppies te voeren.

Een paar weken geleden werd onze hulp gevraagd of we konden gaan kijken bij pups die verbleven bij een rustplaats vlakbij de grotten. Op dat moment hadden we twee van onze eigen honden bij ons en geen ruimte in de auto.

We zijn gaan kijken en helaas ze waren er nog, zij waren echt doodsbang en vochten met elkaar. Wij zijn er toen in geslaagd een te vangen. Deze had maar één goed oog. Deze dappere pup kreeg de naam Courage. 

Courage is de volgende dag mee genomen naar de dierenarts om te laten kijken naar zijn oogje en het bleek dat dit zo beschadigd was dat de oogbol verwijderd moest worden.