Home » BALDWIN opvang NL

544specialcare-14.jpg


Omschrijving vanuit de shelter

Baldwin kan het goed vinden met de andere honden in de shelter. Hij is echter behoorlijk onzeker en dat merk je als je met hem op straat loopt of bij de kennismaking met nieuwe mensen. Daarom is hij alleen geschikt voor mensen met veel gedulde en ervaring met angstige honden. Hij heeft een plekje nodig waar er geen druk op hem gelegd wordt, waar hij alleen maar hoeft te 'zijn' en op zijn eigen tempo de nodige stappen vooruit kan maken. Dit alles in een rustige omgeving. Een gewone woonwijk zal voor hem te druk zijn. Naast zijn onzekerheid voor vreemde dingen moet er rekening mee worden gehouden dat hij waaks kan zijn zoals bij een Karakachan past. Lees voor meer info over het ras de rasbeschrijving onder bovenstaande link.


Hoe Baldwin bij RSDR kwam 

Baldwin kwam bij ons nadat wij een melding kregen dat er kleine pups gedumpt waren bij een fabriek, dit was op 31 januari 2013.
Toen wij daar aankwamen bleken er 10 pups rond te huppelen. Wij constateerden dat er niet 1 maar 2 nestjes gedumpt waren want de grootte van de pups was heel verschillend. De pups kropen angstig weg maar het lukte om ze allemaal te vangen. Er liepen op het terrein enkele Karakachan kruisingen en ons vermoeden is dat één van de teefjes en reutjes de ouders zijn.

De moeder van Baldwin is waarschijnlijk een 2e/3e generatie kruising, hierdoor zullen de pups hoogstwaarschijnlijk geen enkele typische Karakachan- oftewel Bulgaarse herder eigenschappen hebben, maar adoptanten moeten zich ervan bewust zijn dat Karakachans van nature wantrouwig tegenover vreemden zijn, zodat voortdurende socialisatie erg belangrijk is.

Isha / Teef

Jamal / Reu 

Halo / Teef

Bindi / Teef 

Faye / Teef 

* samen gevonden maar was duidelijk jonger nestje

Matilda / Teef 

Buena / Teef